Niet voldoende slapen veroorzaakt ziekte

Met de lage temperaturen van de afgelopen weken is de winter in volle gang. Er heerst dan ook een flinke griepepidemie in het land.

Slaap is belangrijk om uit de greep van de griep te blijven. Wetenschappers van de Carnegie Mellon University in Pittsburgh in de Verenigde Staten hebben in een onderzoek onder 150 proefpersonen vastgesteld dat weinig slaap de kans op ziekte vergroot. Lees verder Niet voldoende slapen veroorzaakt ziekte

Proost! Teveel champagne ruïneert de nachtrust.

Het hoort er een beetje bij, het glas champagne met oud en nieuw. Maar teveel champagne is geen goed idee als je een slechte slaper bent.

Alcohol is namelijk niet goed voor de slaap, blijkt uit alle onderzoeken. Alcohol laat je sneller inslapen, al bij de kleinste dosering. De eerste helft van de nacht slaap je ook beter. Dit verklaart waarom mensen die slecht slapen naar de fles grijpen. Echter, de tweede helft van de nacht slaap je juist slechter. Lees verder Proost! Teveel champagne ruïneert de nachtrust.

Slaperigheid na maaltijd heeft evolutionaire oorsprong

Tijdens de feestdagen wordt er in de meeste huishoudens flink gegeten.  Na een stevige maaltijd kun je je dan ook behoorlijk duf voelen. Dit komt doordat zuurstofrijk van de hersenen naar het verteringssysteem trekt om het pas ingenomen eten te verwerken.

Onderzoeker Denis Burdakov van de Universiteit van Manchester deed onderzoek naar de onvermijdelijke after-dinnerdip en kwam tot de conclusie Lees verder Slaperigheid na maaltijd heeft evolutionaire oorsprong

Waterbed vs. tractor

Wij hebben een serie tests verricht om te kijken hoe sterk onze waterbedden zijn. Wat je vooral niet moet doen: met een tractor over je bed rijden. Hou de blog in de gaten, we hebben nog veel meer tests verricht, ook met boxsprings.